На вниманието на завършващите студенти и възпитаници на Аграрния университет – Пловдив

На вниманието на завършващите студенти и възпитаници на Аграрния университет – Пловдив 11.01.2021

Министерството на труда и социалната политика, съвместно с Агенциите по заетостта Ви представят възможността да се включите в онлайн кариерен форум „Кариера в България“, който ще се състои на 12 януари 2021 г. от 11.00 ч. до 17.00 ч. 

Ако си търсите работа в България или сте учащ се, който иска да научи повече за възможностите за кариера в страната, заповядайте на това онлайн събитие. За целта е необходимо да се регистриратe /безплатно/ предварително чрез линка: 
 „https://www.europeanjobdays.eu...
 
Регистрация на търсещи работа лица за събитието

Търсещите работа лица трябва да се регистрират на онлайн платформата, за да могат да участват в събитието. След регистрация те могат да кандидатстват по обявените от работодателите работни места чрез онлайн платформата, като могат да прикачват и автобиографии. При одобрение от работодателя отново в рамките на платформата се получава покана за участие в интервю на деня на събитието.

За да може кариерният форум да им бъде максимално полезен за търсещите работа, препоръчваме следното:
• Да се регистрират за участие в събитието
Ако използват платформата за първи път, трябва да се регистрират като потребител и да изберат събитието „Кариера в България”. Ако вече имат регистрация в платформата, трябва да се регистрират само за конкретното събитие.
• Да актуализират своя профил и CV
Да опишат своето образование и квалификация, умения и чужди езици, техническите програми, с които работят.  В профила си могат да качат автобиография на български и/или английски език, както и своя снимка, както и да посочат своя LinkedIn профил, в случай, че разполагат с такъв. За участие в индивидуални чатове или интервюта с работодатели в деня на събитието, трябва да въведат и информация за акаунт в Скайп (Skype ID) в профила си.
• Да кандидатстват за работни места и да потвърдят своето участие на интервюта
Могат да разгледат работните места предварително и да кандидатстват за тези от тях, които отговарят на тяхното образование, умения и очаквания.  Когато кандидатстват за дадено работно място, работодателят ще има възможност да види подаденото CV и профил. Само качването на автобиография не е достатъчно, за да е видима за работодателите, тъй като тя ще е достъпна за тях, едва когато кандидатстват за съответната позиция. 
Работодателите, за които са кандидатствали, могат да ги поканят на едно или повече онлайн интервюта. Ако са селектирани предварително за интервю, ще получат уведомление от съответния работодател/и за час за провеждане на интервюто, на което уведомление съветваме да отговорят възможно най-бързо. 
• Подготовка за интервютата
За да се подготвят възможно най-добре за интервютата, следва внимателно да прегледат наличната информация за участващите работодатели, техните сфери на дейност, обявени позиции и условията, които предлагат и изискват за тяхното заемане. Платформата дава възможност за осъществяване на интерактивно участие и двустранна връзка, така че и търсещите работа могат по време интервюто да задават въпроси. При интервюта и индивидуалните чатове, изпозлваните устройства, с коитотърсещите работа  ще се включат следва да разполагат с микрофон и камера, за да осъществите връзка, както и с акаунт в Скайп. 
• Презентациите по време на форума също са предназначени за търсещите работа
Участието в общия чат на събитието може да се осъществява свободно след регистриране в платформата. За индивидуалните чатове обаче е необходим и Скайп акаунт.
• Ако нямат предварително насрочени интервюта:
В деня на самото събитие също ще имат възможност да осъществят контакт с работодатели, както и да получат информация и съвети за съществуващи услуги за подпомагане на кариерното им ориентиране и развитие. 
 
Участието ще е полезно за бъдещата Ви кариера. Успех!