Аграрният университет – Пловдив взе участие в третото издание на „Фермер Експо Раковски 2019“

Аграрният университет – Пловдив взе участие в третото издание на „Фермер Експо Раковски 2019“ 18.09.2019

На 14.09.2019 г. в гр. Раковски се проведе превърналото се вече в традиция изложение „ФЕРМЕР ЕКСПО РАКОВСКИ 2019“. За трета поредна година  организацията на производители „Фермерско мляко“, с която университетът поддържа партньорски отношения, събра над 20 производители на чисти фермерски храни, като акцент в тазгодишното изложение е първият  аукцион за млечни крави.

Форумът се осъществи по инициатива на Рангел Матански, председател на организацията „Фермерско мляко“  и възпитаник на Аграрния университет, с домакинството на Община Раковски и подкрепата на Министерство на земеделието, храните и горите, Държавен фонд „Земеделие“, Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Националната коневъдна асоциация.

Гости на единственото по рода си изложение по животновъдство и фермерски храни бяха народните представители Младен Шишков и Запрян Янков, директорът на областната дирекция на Държавен фонд "Земеделие" Йосиф Ячев, евродепутатът Асим Адемов, член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони, зам.-ректорът по УД  на Аграрен университет – Пловдив доц.д-р Боряна Иванова и много други.

Щандът на Аграрния университет, на който бяха представени продукти – собствено производство, както и рекламно-информационни материали, представящи възможностите за обучение и специализация в университета, предизвика засилен интерес сред участниците и гостите на форума. Посетителите бяха впечатлени от разнообразието и качеството на представените продукти, а проведените консултации по повод възможностите за обучение свидетелстват за все по-осъзнатата нужда от образование и квалификация сред българските фермери, както и за безспорния имидж на Аграрен университет, като най-добрата българска институция за получаване на висше образование в областна на аграрните науки.