Посещение на преподаватели от Андалусия в Аграрен университет - Пловдив

Посещение на преподаватели от Андалусия в Аграрен университет - Пловдив 27.10.2023

На 24 октомври Аграрен университет – Пловдив бе посетен от директори, учители и преподаватели от района на Андалусия, Испания, които провеждат Job-Shadowing по програма Еразъм+.

 Гл. ас. Мая Попова от катедра Животновъдство, посрещна гостите и представи  структурата и дейността на Аграрен университет. Важната роля на програма Еразъм+ в обучението на студентите беше представена с презентация, последвала с дискусия. Посочено беше и участието на АУ в магистърския проект на Европейската комисия – Erasmus Mundus Joint Master Degree, където университетът ни е партньор.


Гостите бяха заинтересовани от цялостната организация на българската образователна система, тъй като тя е по-различна от испанската. Имаха възможност да проведат разговор със студента Лемерсон де Оливейра от Бразилия, който подготвя своята дипломна работа в АУ-Пловдив, като Еразъм студент по проект Erasmus Mundus Master in Soil Science (emiSS). 
Гостите посетиха Акредитираният лабораторен комплекс за изпитване, библиотеката, факултета по Механизация, както и новите ни кабинети в Luban Workshop.
Визитата премина при изключителен интерес и преподавателите заявиха своето убедено намерение да насърчават учениците си за включване в Еразъм+  мобилности в АУ-Пловдив.