News

EIT Food организира онлайн обучение за студенти -  HealthySoil4life

EIT Food организира онлайн обучение за студенти - HealthySoil4life

Обучение за студенти, които желаят  да подобрят знанията си в производството, преработката и дистрибуцията на храни, като същевременно провокират своя предприемачески опит в хранително-вкусовия сектор.

Програмата за международни студенти на Nanjing Agricultural University - Китай е отворена за кандидатстване.

Програмата за международни студенти на Nanjing Agricultural University - Китай е отворена за кандидатстване.

Срок за кандидатстване - 31 януари 2024 г.

Онлайн обучение „Значимост на доказателствата и методология на систематичния литературен преглед в сферата на оценката на риска от химикали“

Онлайн обучение „Значимост на доказателствата и методология на систематичния литературен преглед в сферата на оценката на риска от химикали“

Покана за онлайн обучение на тема: „Значимост на доказателствата и методология на систематичния литературен преглед в сферата на оценката на риска от химикали“. Организира се от Каролинския институт (Швеция).

Обучението ще се проведе онлайн от 12 до 16 февруари 2024 г.

 

Успешно се проведе първата Седмица на биоикономиката в Аграрен университет- Пловдив

Успешно се проведе първата Седмица на биоикономиката в Аграрен университет- Пловдив

В дните от 9 до 13 октомври се състояха редица събития и уъркшопи на тема биоикономика и устойчиви агро-хранителни системи

Аграрен университет- Пловдив взе участие на конференция на високо равнище EIT Food "Бъдещето на храните" в Брюксел

Аграрен университет- Пловдив взе участие на конференция на високо равнище EIT Food "Бъдещето на храните" в Брюксел

На 26 октомври в Брюксел бе проведена конференция на високо равнище на EIT Food "Бъдещето на храните". Аграрен университет- Пловдив бе представен от заместник-ректора по научна и проектна дейност проф. д-р Владислав Попов. Университетът е официалният български представител за България на Европейския институт за иновации и технологии в храните EIT Food. 

 Доц. д-р Мариян Янев от катедра "Земеделие и хербология" бе част от експертното жури на EIT Food Challenge Lab 2023

Доц. д-р Мариян Янев от катедра "Земеделие и хербология" бе част от експертното жури на EIT Food Challenge Lab 2023

Хакатонът бе организиран от РАПИВ- Варна, част от EIT Food Хъб- България