-
Център за научни изследвания, трансфер на технологии и защита на интелектуалната собственост
- Ръководство и състав
- Решения
- Документи
- СИСТЕМА за организиране и провеждане на конкурси в рамките на научноизследователска сесия в АУ
- Правила и процедура по организация, изпълнение, наблюдение и оценка на НИ сесии на ЦНИ
- Отчитане на научноизследователски проекти
- Класирани проекти и регистър
- Публикационна дейност, финансирана от ЦНИ
- Университетски лабораторен център за изследвания (УЛЦИ) на Aграрен университет - Пловдив
- Научноизследователска инфраструктура
- Развитие на академичния състав
-
Проекти
- Национални научни програми, финансирани от МОН
-
Проекти, финансирани от Фонд Научни Изследвания (ФНИ)
- Разработване на технология за фитодобив на никел от серпентинни почви в България
- Възможности за ограничаване въздействието на живака върху околната среда и здравето на човека
- Кръгово земеделие в смесени системи за отглеждане на земеделска продукция и животновъдство с акцент върху намаляване на парниковите газове
- Проекти, финансирани по Оперативни Програми
- Международни проекти
- Внедрителски договори
- Проекти на центрове на АУ, финансирани от външни източници
- Резултати от приключили проекти през периода 2011-2019 г.
- Възможности за финансиране на научни и иновационни проекти по Рамковата програма на ЕС
- Възможности за кандидатстване
- Научни профили
- Списание Аграрни науки
- Научни трудове на Аграрен университет
Календар
- Събития по случай 75-я юбилей на АУ
Калориметрична лаборатория
Калориметричната лаборатория разполага с микропроцесорен калориметър KL 11 Mikado, механична везана Sartorius, хладилник Bosch и система за охлаждане и затопляне на калориметричния кожух, която прави калориметъра относително независим от околната температура.
В лабораторията се провеждат изследвания за директно установяване на енергийната стойност на фуражи, екскременти, листно – стъблени остатъци за производство на екобрикети и др. По този начин се улеснява, интензифицира и поевтинява установяването на енергийната хранителност на фуражи/храни за хората, както и на други органични компоненти.
Отговорник лаборатория – проф. Димо Пенков, тел. 0899179744