Календар
- Събития по случай 80-я юбилей на АУ
Основи на винарството
По Дисциплината „Основи на винарството”, студентите се запознават с теоретични и практически познания за преработката на винени сортове грозде и производството на различни типове вина.
Обогатяват се техните знания за връзката между качеството на изходната суровина – гроздето и отражението и върху крайното качество на получаваните вина. Студентите се запознават в теоретичен аспект с различните технологични схеми за преработка на гроздето, както и тяхното практическо приложение в различни винарски предприятия.
Студентите получават необходимата практическа подготовка за методите на анализ и окачествяване, както на изходната суровина, така и на получаваните вина.
Учебната програма застъпва тематиката за органолептичен анализ за качеството на виното, както и възможността за оползотворяване на вторичните продукти от винопроизводството.