Бисерка Янкова е „Студент на годината“

Бисерка Янкова е „Студент на годината“ 19.12.2018

Нашата студентка Бисерка Янкова от ФРЗА е носител на приза „Студент на годината“ в категория „Аграрни науки и ветеринарна медицина“. Отличията бяха раздадени на 17 декември тази година от Националното представителство на студентските съвети на официална церемония под патронажа на Министъра на образованието Красимир Вълчев.

IMG_32381web1.jpg#asset:4634


За наградата се бориха над 100 кандидати от цялата страна, от всички области на висшето образование, като 16 студенти бяха номинирани от пловдивските вузове.

Бисерка Янкова е студентка в четвърти курс, специалност „Растителна защита". Член е на Студентски съвет, а също така и председател на  ИААС България – международна асоциация на студентите в аграрните науки.

През 2018 г. на празника на растителната защита има честта да бъде наградена от Българската асоциация по растителна защита за отличния успех от следването си.
 
През лятото на същата година, се включва в програмата на Байер България – „Байер Агро Академи" като Асистент Продажби за област Велико Търново. 
 
В началото на месец ноември е класирана като финалист в конкурса за изявени студенти от висшите учебни заведения в гр. Пловдив, организиран от Round Table 3 Plovdiv. Предоставена й е възможност за стаж в българския завод за пестициди „Агрия АД".
  
Към момента работи по дипломната си работа към катедра „Общо земеделие и хербология", където тества селективността и ефективността на перспективни хербициди при пшеницата.