Жените в науката 2020

Жените в науката 2020 11.03.2020

Международната инициатива "За жените в науката" на L’Oreal и UNESCO се провежда от 1998 г. и отличава постиженията на млади изследователки в знак на признание за техните научни постижения. Програмата връчва глобални награди "За жените в науката", международни стипендии и национални и регионални стипендии.

От 1 декември 2019 г. започна приемът на кандидатури за юбилейното десето издание на Националната стипендиантска програма „За жените в науката“ на L’Oréal и ЮНЕСКО, която в България се реализира в партньорство със Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Всяка кандидатура трябва да бъде подписана от научен ръководител или отговорно лице (ръководител на отдел, в който кандидатът ще реализира изследователската си дейност).

Всички жени учени, желаещи да се включат в конкурса, могат да се запишат за участие до 31 март 2020 г. До тогава програмата ще търси трите най-отличителни български таланти в науката. На победителките в конкурса ще бъдат връчени стипендии от 5000 евро всяка, с които да финансират своите проекти.

За повече информация, моля натиснете тук.