​Обучителен семинар на тема: „ Машини за прибиране на фуражни култури“ с "Рапид КД" ООД

​Обучителен семинар на тема: „ Машини за прибиране на фуражни култури“ с "Рапид КД" ООД 30.01.2020

На 29 януари 2020 г. в катедра „Механизация на земеделието“  при голям интерес  активно участие от страна на студентите на АУ фирма "Рапид КБ" ООД проведе обучителен семинар на тема „Машини за прибиране на фуражни култури“.

Екипът на "Рапид КБ" ООД беше представен от Борислав Найденов – продуктов мениджър и Николай Цеков – ръководител филиал Русе, които запознаха присъстващите с историята на фирмата. Тя е официален представител на CLAAS за България и има филиали в градовете Русе, Добрич, Стара Загора и Монтана, както и дистрибутори и посредници на територията на цялата страна.

rapid_2.png#asset:6977


Доц. д-р Боряна Иванова, зам.-ректор по учебната дейност, откри семинара, като заяви, че интересът на пазара на труда към специалност „Аграрно инженерство“  е голям и благодари на фирма "Рапид КБ" ООД за подкрепата, която оказва на Аграрен университет при подготовката на студентите.

Radid_1.png#asset:6976


Г-н Найденов и г-н Цеков представиха актуалната продуктова гама от зърнокомбайни, силажокомбайни, трактори и сламопреси на CLAAS. Те обърнаха внимание  на машините, техническите им характеристики и начина  на работа, а чрез видеоклипове бе демонстрирана работата им на полето.

rapid_4.png#asset:6979


Семинарът продължи в демонстрационната залата, където присъстващите студенти се запознаха с машини, предоставени от фирмата. Те успяха да се запознаят с начините за регулирането и работа с тях. Студентите високо оцениха придобитите практически знания и бяха респектирани от производствения потенциал и възможностите на демонстрираната техника.