Посещение на делегация от Китай в Аграрен университет – Пловдив

Посещение на делегация от Китай в Аграрен университет – Пловдив 01.07.2019

На 29 юни Аграрен университет – Пловдив бе посетен от китайска делегация от Института за научна и техническа информация на Китай, водена от г-жа Жао Жиюн – директор и професор в Института, с участието на г-жа Гай Хонгбо – аташе „Наука и технологии“ в посолството на КНР, г-н Гуо Деженг и г-жа Гао Фанг - доценти в  Института за научна и техническа информация на Китай.

123.jpg#asset:5747

Китайските гости представляват най-големият институт за научни технологии в Китай, който има високи постижения в областта на  изкуствен интелект, прогнозни модели и решения, както и такива, свързани със  земеделието „smart agriculture“.

Професор д-р Христина Янчева приветства гостите с добре дошли от името на ръководството и академичната общност на университета.Тя отбеляза, че АУ е много успешно развиващ се не само на национално, но и на европейско ниво. Сподели за новаторските практики в обучението,  добрите традиции за работа с международни организации, участието в европейски проекти, научните изследвания, програма Еразъм+ и др. Професор Христина Янчева акцентира върху това, че за АУ приоритет са новите технологии като т.н. „умно земеделие“ – една обща тема, по която двете страни биха могли да си сътрудничат.

Заместник-ректорът доцент д-р Светла Янчева представи активното развитие на отношенията с различните китайски институции и изрази надежда за успешно сътрудничество, тъй като АУ е лоялен партньор във всички проекти.

234.jpg#asset:5748


Гостите посетиха Центъра за електронна търговия (16+1) и се запознаха с дейността му. Двете страни изразиха желание за продължаване на контактите и обсъждане на възможностите за съвместни проекти, като първа стъпка – подписването на меморандум за сътрудничество.

345.jpg#asset:5754