Аграрен университет - Пловдив отново е национален първенец в направленията „Растениевъдство“ и „Растителна защита“.

Аграрен университет - Пловдив отново е национален първенец в направленията „Растениевъдство“ и „Растителна защита“. 15.01.2024

Проф.д-р Христина Янчева, ректор на Аграрен университет – Пловдив прие отличието за първо място в направленията „Растениевъдство“ и „Растителна защита“  от Ирена Цакова, директор "Разрешителни и правни дейности" на "Дънди прешъс металс".

23-ма ректори и лидери от бизнеса събра церемонията за връчване на отличия на университетите, които са първи по направления в рейтинга на висшите училища. Домакини на събитието бяха "24 часа" и зам.-председателят на КРИБ проф. Николай Вълканов, в чиято сграда NV Tower в столицата бе осмото поред събитие.

Премиерът акад. Николай Денков, столичният кмет Васил Терзиев, министърът на образованието проф. Галин Цоков, министърът на иновациите Милена Стойчева, председателят на БАН акад. Юлиан Ревалски бяха на церемонията, водена от Виктор Иванов и Самуил Огнянов. 

Аграрен университет - Пловдив отново е първенец в двете професионални направления „Растениевъдство“ и „Растителна защита“, което за пореден път затвърждава усилията и всеотдайния труд на цялата академична общност на университета и неговите студенти.