Erasmus+ Open Days в Аграрен университет - Пловдив

Erasmus+ Open Days в Аграрен университет - Пловдив 10.10.2019

По инициатива на Европейската комисия всяка година се отбелязват дните на програма Еразъм+. Традиционно и тази година Аграрен университет – Пловдив се включи в инициативата.

Събитието, под надслов Еrasmus+ Open days, бе открито от Доц. Янчева, Зам – ректор по международна дейност и университетски Еразъм координатор с приветствено слово във фоайето на Ректората, където бе оформена изложба с постери от Еразъм мобилности на студенти и академичен и административен персонал.

2.jpg#asset:6225


Над 30 постера разказаха за проведени мобилности по най- мащабната програма на Европейската комисия в сферата на образованието, младежкта и спорта, чиято цел е да предостави повече възможности за обучение и практика.

Аграрен университет – Пловдив е един от първите пет български университета, които още през 1999 се включват в програмата.

7.jpg#asset:6230

Честването на Дните на Еразъм+ продължи във Втора Аудитория на университета с презентации на студенти, провели мобилност по програмата. Александрина Иванова, Емилия Петкова, Радко Радев, Стефан Кировски, Дарина Гудева и Венета Станкова разказаха за своята Еразъм+ история и споделиха личния си опит от обучението или практиката си. Презентации за Еразъм+ практиката си в гръцки хотели направиха и Александра Сръчкова, Севдалина Илиева, Николай Николов, Елеонора Казанджи, Татяна Господинова и Добринка Маданска.

6.jpg#asset:6228


Студентите споделиха уникалната възможност, която програмата предоставя, а именно да се срещнат и запознаят с нови хора, да завържат нови запознанства и приятелства, да подобрят езиковата си компетентност.

12.jpg#asset:6229


По този начин висшето им образование получава и нова, добавена стойност чрез участието им в програма Еразъм+.

10.jpg#asset:6231