Биохимично качество на растениевъдната продукция

Отношението на хората към храната като естествена и неизбежна необходимост се променя заедно със социалните условия и развитието на обществото. Безспорно доказателство за това е огромният интерес на съвременните потребители в Европа и света, а вече и в нашата страна, към качеството и безопасността на храните, които консумират. Това предопределя нуждата производителите да осигурят висококачествена растениевъдна продукция, която да отговаря на високите изисквания на пазара и на Европейското законодателство.

Курсът по „Биохимично качество на растениевъдната продукция“ цели да предостави теоретично и практическо обучение на специалисти, които да развият и успешно да реализират в практиката модерни агротехнически мероприятия при отглеждането на културите, гарантирайки висококачествена продукция както и безопасността и здравето на потребителите.