Трайни култури (част Овощарство)

По дисциплината „Трайни култури“ (част Овощарство) студентите получават необходимите познания относно морфологичните и биологични особености на отглежданите в умерената климатична зона овощни видове, техните изисквания към екологичните фактори, производство на посадъчен материал, създаването на овощни насаждения и агротехническите мероприятия за отглеждането им. Специално внимание се отделя на технологиите и сортовете подходящи за биологично производство, тъй като интересът към този вид продукция нараства в световен план. Материалът е групиран по логически свързани теми, без повторения или дублиране с други дисциплини.

Лекциите се извеждат в аудиториите на АУ-Пловдив и се онагледяват с мултимедия, а практическите занятия се провеждат в Учебно опитната и внедрителска база на катедрата в с. Брестник.