Нови програми на EIT FOOD за финансиране и обучение на предприемачи в агро-хранителния сектор
13.11.2023Финансиране на програмата за съвместни мисии
EIT Food ще финансира и съфинансира партньорства и програми за сътрудничество, предназначени да:
- Подобяване на начините на хранене за влияние върху затлъстяването и незаразните заболявания
- Намаляване на вредите за околната среда, свързани с хранителните системи
- Справяне на затрудненията, свързани с интегритета на храните и сложните вериги на доставки
Освен че свързва ключови заинтересовани страни- от компании и изследователски организации до социални предприятия и региони, вашата програма трябва да ангажира бенефициенти, независимо дали хора, бизнес или организации, с ясно определени нужди за въздействие.
Краен срок за заяваване на интерес: 16.11.2023
По време на еднодневното обучение във Варшава ще имате възможност да научите за:
• концепцията на отворените иновации и корпоративното предприемачество
• модели на сътрудничество със стартъпи
• примери от компании и лидери като Maspex, Żabka, BNP Paribas, директно от представителите на тези компании
Това е възможност да се срещнете с хора от други компании, занимаващи се с подобни теми, и да научите за техния опит, както и да разширите мрежата си.
Семинарът ще се проведе във Варшава, Полша, в Центъра за градско развитие (ЦГР):
• Дата: 5 декември
• Час: 09:00 – 17:30
Регистрация и програма ТУК
EIT Food лансира политически препоръки за диверсификация на протеини
„Ускоряване на диверсификацията на протеините за Европа“ е програма, разработена от експертите в EIT Food за диверсификация на хранителните протеини.
След година на задълбочени размисли, консултации, дискусии със заинтересованите страни и интервюта с експерти, документът предлага серия от препоръки към вземащите решения в ЕС, че диверсификацията на протеините трябва да бъде крайъгълен камък на бъдещите хранителни стратегии, за да се изхрани нарастващото население, докато смекчаване на неблагоприятните въздействия от производството на храни върху околната среда и човешкото здраве.
Констатациите бяха представени на конференцията Future of Food, която се провежда на 26 октомври в Брюксел. Организирано от EIT Food, това събитие обединява най-голямата хранителна общност в света, за да вдъхнови законодателите чрез споделяне на основани на доказателства изводи, бизнес случаи и конкретни препоръки за това как можем да направим промяна, за да трансформираме нашите хранителни системи.