Нови програми на EIT FOOD за финансиране и обучение на предприемачи в агро-хранителния сектор

Нови програми на EIT FOOD за финансиране и обучение на предприемачи в агро-хранителния сектор  13.11.2023

Финансиране на програмата за съвместни мисии

EIT Food ще финансира и съфинансира партньорства и програми за сътрудничество, предназначени да:

  • Подобяване на начините на хранене за влияние върху затлъстяването и незаразните заболявания
  • Намаляване на вредите за околната среда, свързани с хранителните системи
  • Справяне на затрудненията, свързани с интегритета на храните и сложните вериги на доставки

Освен че свързва ключови заинтересовани страни- от компании и изследователски организации до социални предприятия и региони, вашата програма трябва да ангажира бенефициенти, независимо дали хора, бизнес или организации, с ясно определени нужди за въздействие.

Краен срок за заяваване на интерес: 16.11.2023

Ексклузивно обучение по отворени иновации и сътрудничество със стартъпи, насочено към големи компании, базирани в региона на Централна и Източна Европа

По време на еднодневното обучение във Варшава ще имате възможност да научите за:
• концепцията на отворените иновации и корпоративното предприемачество
• модели на сътрудничество със стартъпи
• примери от компании и лидери като Maspex, Żabka, BNP Paribas, директно от представителите на тези компании

Това е възможност да се срещнете с хора от други компании, занимаващи се с подобни теми, и да научите за техния опит, както и да разширите мрежата си.
 
Семинарът ще се проведе във Варшава, Полша, в Центъра за градско развитие (ЦГР):
• Дата: 5 декември
• Час: 09:00 – 17:30

Регистрация и програма ТУК




EIT Food лансира политически препоръки за диверсификация на протеини

Ускоряване на диверсификацията на протеините за Европа“  е програма, разработена от експертите в EIT Food за диверсификация на хранителните протеини.

След година на задълбочени размисли, консултации, дискусии със заинтересованите страни и интервюта с експерти, документът предлага серия от препоръки към вземащите решения в ЕС, че диверсификацията на протеините трябва да бъде крайъгълен камък на бъдещите хранителни стратегии, за да се изхрани нарастващото население, докато смекчаване на неблагоприятните въздействия от производството на храни върху околната среда и човешкото здраве.

Констатациите бяха представени на конференцията Future of Food, която се провежда на 26 октомври в Брюксел. Организирано от EIT Food, това събитие обединява най-голямата хранителна общност в света, за да вдъхнови законодателите чрез споделяне на основани на доказателства изводи, бизнес случаи и конкретни препоръки за това как можем да направим промяна, за да трансформираме нашите хранителни системи.