Аграрен университет - Пловдив е парнтьор в UNIgreen- алианс за създаване на Европейски университет

Аграрен университет - Пловдив е парнтьор в UNIgreen- алианс за създаване на Европейски университет 18.02.2022

На 17 февруари 2022 г. осемте партньори по проекта UNIgreen направиха последна стъпка към създаването на първия Европейски университет по агрономически, биотехнологични и естествени науки. 

През 2020 г. Университетът в Алмерия- Испания инициира съзадаването на Европейски алианс на университетите, работещи в сферите на агрономство, биотехнологии и естествени науки.

Ректорът на Аграрен университет - Пловдив проф. д-р Христина Янчева и ректорите на партньорските организации: Университет в Алмерия- Испания, Аграрен университет на Исландия, Политехнически Институт в Коимбра, Португалия, Институт по биотехнологии в Париж Sup’Biotech - Франция, Университет в Модена UNIMORE - Италия, Варшавски университет по естествени науки - Полша, Институт HEPL в Лиеж -  Белгия, се срещнаха в Брюксел, за да подпишат писмо за намерение за финансиране на проекта UNIgreen към Европейската комисия.

IMG-0a1aed97525ad1f786a2fe61b7ba6faf-V-002.jpg#asset:12003


Чрез утвърждаване на връзките помежду си в областите образование, научни изследвания, иновации, добри практики и трансфер на знания, осемте партньори в транснационалния UNIgreen алианс целят той да се позиционира като знакова европейска образователна и научно-изследователска институция. С развиването на тази мрежа помежду си, преподавателите от тези висши училища ще могат да работят по интердисциплинарни международни проучвания и проекти. Студентите ще имат възможност да се обучават по програми, разработени колективно от партньорските организации, да участват на живо или виртуално в процес на обучение, да обогатяват чуждоезиковите си умения и да повишават нивото си на професионална квалификация.

Unigreenteam.jpg#asset:12014


Публикации в медиите:

БНР радио Пловдив : https://bnr.bg/plovdiv/post/10...

Вестник " Марица" : https://www.marica.bg/plovdiv/...

Електронен вестник „Уча в Пловдив“ : http://u4avplovdiv.com/%d0%b0%...

 Информационен сайт "GustoNews": http://www.gustonews.bg/?page=...