Покана

Уважаеми колеги,
Съюзът по хранителна промишленост и Федерацията на научно-техническите съюзи в България организират съвместно с Университет по хранителни технологии – Пловдив и с любезното съдействие на Съюз на изобретателите в България Осемнадесета национална младежка научно-практическа конференция с международно участие „Иновации в хранително-вкусовата промишленост – проблеми и перспективи“.
Събитието ще се проведе на 16 октомври 2025 г. в Университета по хранителни технологии – Пловдив, бул. Марица 26, аудитория Хоризонт, бл. 2, Зала „България“.
Материалите на участниците, представени в пълен текст, ще бъдат издадени в сборник на електронен носител с ISSN номер и вписани в НАЦИД /Национален център за информация и документация/.
Конференцията е без такса за участие – фирми, научни работници, преподаватели от учебни заведения, аспиранти, докторанти, студенти и ученици, БАБХ, министерства и др.
ТЕМИ:
Основни тенденции в развитието на иновациите в хранителната индустрия.
Индустриалната собственост като елемент на иновационния процес – нови гъвкави инструменти за бъдещото развитие на политиката на качеството. Регистрация на защитени географски означения и храни с традиционно специфичен характер.
Хранителните добавки и добавки в храни – нови законодателни изисквания.
Иновации в опаковките на храните.
Разглеждане изискванията на Регламент (ЕС) 852/2004, глава XIа „Култура на безопасност на храните“. Програма за „Култура на безопасност на храните“.
Иновациите в ХВП – споделяне на опит от водещи фирми и научни звена.
Разработки на нови продукти на млади учени и студенти в областта на ХВП.
ПРОГРАМА:
09:00 – 10:00 – Регистрация – УХТ, аудитория Хоризонт, бл. 2
10:00 – Откриване на Конференцията
10:00 – 17:00 – Презентации
Кръгла маса – въпроси към лекторите
Закриване на Конференцията и раздаване на сертификатите
Може да участвате с презентации на горепосочените теми, като времетраенето на презентациите да не надхвърля 15 минути.
Моля да изпратите Вашите имена и теми до 06.10.2025 г. на имейл: ufi_sb@abv.bg.